Sykkel

Hva er påbudt på sykkel?

Det er påbudt på sykkel å ha refleks på pedalene og hjulene, refleks framme og bak. Hvis en skal bruke sykkelen i vær med dårlig sikt eller i mørket, må en ha lys foran og lykt bak.

Hvor mange tommer sykkel barn?

Hvor mange tommer en sykkel for barn skal være, kommer an på størrelsen på barnet. Vi anbefaler å alltid prøve sykkelen, for å være sikker på at man har fått rett sykkelstørrelse.

– 12 toms for ca 2-6 år.
– 16 toms for ca 4-6 år.
– 20 toms for ca 6 – 8 år.
– 24 toms for ca 8 – 12 år.

Hvordan skifte dekk på sykkel?

Når en skal skifte dekk på sykkelen må en først ta av hjulet. Deretter bruker du en dekkspake til å ta av dekket. Ta så slangen ut av dekket. Hvis en skal lappe dekket kan det være greit å gå over slangen og dekket for å sjekke at det ikke sitter fast noe metallsplinter eller glasskår i det. Deretter må en klemme på igjen dekket, fylle luft og sette hjulet på sykkelen igjen.

Hvor finner jeg rammenummer på sykkel?

Rammenummeret på sykkelen finner du under pedalene rispa inn i metallet.
På elsykler står det litt forskjellige plasser, enten under pedalene, framme med styret, eller bak på stangen under sete.

Hvor stor sykkel trenger jeg?

Hvor stor sykkel en trenger er avhengig av hvor høy en er. Dette varierer i tillegg fra sykkelmerke til sykkelmerke. Ta kontakt med S.Endeve Sport, så hjelper vi deg å finne den rette sykkelstørrelsen for deg.

Ski

Hvor lange ski barn?

De minste barna skal ha ski som skal være fra ca. 5 cm under kroppshøyde til maks ca. 5 cm over kroppshøyde. Lengden på skiene vokser med barnet og dets ferdigheter. Små barn skal ikke vokse inn i skiene men ut av skiene.

Hvordan smøre ski?

Når en skal smøre ski må en vite om en skal smøre for gli eller for feste. Rengjør alltid skiene før en smører dem.

Glid: Skal en smøre skiene for god glid må en varme opp smurningen, smelte på voks og dra smurningen/voksen utover. Deretter lar du det tørke, før du skraper av og børster skiene.
Nå finnes det også flytende glider som man sprayer på skiene, og deretter børster lett av med en nylonbørste etter 15 minutter.

Feste: Skal en smøre skiene for feste, må en smøre punktet midt under skien. Her er det viktig å smøre etter vær og føre. Swix har en god app som er god å bruke om vær og føre. Den gir deg veldig gode smøretips

Hvor lange ski skal man ha?

Hvor lange ski man skal ha kommer helt an på hvilken type ski man er ute etter, hva de skal brukes til og ferdighetsnivå.

Skilengden nå ligger på ca. 2 meter og ned. Ta kontakt med S.Endeve Sport så hjelper våre dyktige medarbeidere deg. Vi har lang erfaring med skiutstyr og ski, og er opptatt av at våre kunder finner rette utstyr som de er fornøyde med.

Hvordan smøre ski enkelt?

I dag har det kommet en del lettvinte flytende glider versjoner. Spray på skiene, vent 10 min og børst av, så er en klar for en dag på ski.

Hva er randonee ski?

Randonee ski er en toppturski som er en slags blanding av slalomski og fjellski med stålkanter. Skoene kan en løse bak slik at en får veldig godt gå-utslag og det blir lett å gå. Når en kommer på toppen og tar av fellen på skien, tråkker en skoen inn bindingen slik at hælen sitter fast. Da blir det nesten som å kjøre en slalomski.

Fiske

Hvordan fiske med dupp?

Bruker vanlig fiskestang monterer på en dupp med et anheng på ½ meter til 1 meter der en bruker f.eks en makk eller flue i enden.

Hvordan fiske med flue?

Det finnes to typer fluefiske; våtfluefiske og tørrfluefiske.

Å fiske med flue kan gjøres på to måter:
1. Bruk et komplett fluefiske utstyr med kasteteknikk
2. Fisk med vanlig fiskestang med dupp og flue.

Hvordan fiske stor torsk?

For å klare å fange stor torsk anbefaler vi å dra ut i båt. Torsken svømmer som oftest langs bunnen men det hender også at torsken befinner seg i de midterste vannlagene når den jakter på annen fisk. Pilkefiske fra båt er den mest tradisjonelle formen. Da fester man en pilk nederst på snøret med opphengere av for eksempel gummimark. På den måten er det lettere å finne plassene hvor torsken står uansett dybde.

Når er det lov å fiske sjøørret?

Å fiske etter sjøørret er blitt et populært fiske over hele landet.
Som fritidsfisker er en pålagt å sette seg inn i gjeldende regulativer og regler i det fiske en utøver i sjøen, på lik linje som når en fisker i elv.

Hvordan fiske ørret?

Når en skal fiske ørret må en først vite om en skal fiske i fersk- eller saltvann.

Fiske i saltvann:
Du kan få mange ulike fiskesorter ved stangfiske både fra land og fra båt.
Fisker du fra båt finnes det både pilke og kastestenger med mange ulike snelletyper. Fiskeutstyret er grovere dimensjonert enn ved ferskvannsfiske. Gjerne en kraftig stang, tykkere snøre og tyngre sluker.

Fiske i ferskvann:
Fisker du i ferskvann som i elver og vann er det ofte ørret som er aktuell fiskesort. Utstyret du bruker er lettere både med hensyn til stang, tynnere snøre, mindre snelle og lettere sluker. Her er ofte en enhåndsstang å foretrekke.

Hvordan fiske kveite?

Når en skal fiske kveite trenger en grovt fiskeutstyr. Kveita kan være både stor og sterk, og den er en sterk fighter. Kveita kan bli opp 300 kg og over 3 meter lang. Ta kontakt med S.Endeve Sport så hjelper vi deg å finne rett utstyr.

Hvordan fiske?

Er du nybegynner og skal teste ut fisking for første gang, må du først bestemme deg for hvor du skal dra og hva slags fisk du vil prøve å få. Deretter må du skaffe deg utstyr. Utstyret kommer helt an på hva slags fisk en ønsker å få. Større og tyngre fisk krever sterkere og større utstyr enn småfisk. S.Endeve Sport er klar til å hjelpe deg, vi har alt du trenger innen fiskeutstyr.

Joggesko

Hvordan vaske joggesko?

Sjekk vaskeanvisningen i joggeskoen. De fleste sko skal ikke på 60%, noen tåler maskinvask og noen må en håndvaske.

Hvordan velge joggesko?

Når en skal velge joggesko er det viktig å ta hensyn til løpestilen og vekten din. Alle føtter er forskjellige, så vi anbefaler derfor at du prøver en del joggesko før du bestemmer deg. Skoen skal kjennes behagelig fra første stund.